1 Ιανουάριος 2020, 22:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2020, 22:04

Κανονικά το πρωτάθλημα της Super League, κάνουν πίσω οι διαιτητές

  • Κανονικά το πρωτάθλημα της Super League, κάνουν πίσω οι διαιτητές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Να συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League το ερχόμενο σαββατοκύριακο αποφάσισαν οι διαιτητές και οι βοηθοί, δίνοντας τέλος στην κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω e-mail και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς προέκυψε ότι η πλειοψηφία επιθυμεί να σφυρίξει τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής.

Η απόφαση αναμενόταν από χθες, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Λίγκας με εκπροσώπους των διαιτητών. Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ ζητούσε σεβασμό, καθώς οι ποδοσφαιριστές περίμεναν το βράδυ για να μάθουν αν θα αγωνιστούν το σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες του sport-fm.gr αναφέρουν ότι οι περισσότεροι διαιτητές και βοηθοί θεωρούν ότι εάν επιμείνουν στην αποχή τότε εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Κύριο αίτημά τους είναι η απόσυρση των μηνύσεων – μηνυτήρια αναφορά έχει καταθέσει ο Σάββας Θεοδωρίδης και εκκρεμεί και μία από πέρσι από την ΑΕΛ και τον Αλέξη Κούγια.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Super League, άλλωστε, φάνηκε ότι οι δώδεκα από τις ΠΑΕ υποστηρίζουν το θέμα των μηνύσεων. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο για την απόφαση αναστολής της κινητοποίησης φέρεται να έπαιξε και το ενδεχόμενο οι ομάδες να στραφούν εναντίον των διαιτητών με αγωγές και αξίωση αποζημιώσεων.

Αν και οι διαιτητές δεν πήραν ουσιαστικές εγγυήσεις, εντούτοις φέρονται σχετικά ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Super League (πλην Ολυμπιακού και ΑΕΛ) με την οποία οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και τα πειθαρχικά όργανα καλούνταν «να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή των φυσικών προσώπων που ξεφεύγουν από τα όρια».

Να σημειωθεί ότι η 17η αγωνιστική περιλαμβάνει τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ το Σάββατο και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την Κυριακή, ενώ κανονικά θα γίνει και η 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα.