1 Ιανουάριος 2020, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2020, 21:28

Νέο κύμα κακοκαιρίας-εξπρές από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας-εξπρές από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μια νέα ψυχρή εισβολή έρχεται μετά την κακοκαιρία «Ζηνοβία». Η επιδείνωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, καθώς τα έντονα φαινόμενα, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, θα έχουν εξασθενήσει έως το βράδυ της Πέμπτης.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές, οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Η κακοκαιρία-εξπρές θα πλήξει κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα, χωρίς να αποκλείονται χιονοπτώσεις και στην Αττική. Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στο STAR εξήγησε ότι τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή σε σχέση με αυτά της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», ότι θα διαρκέσουν 12-18 ώρες και ότι στην Αττική περισσότερο θα επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια, εκεί δηλαδή όπου είχαμε χιόνια τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν αποκλείει να πέσουν χιόνια και εντός του λεκανοπεδίου, ενώ τονίζει ότι και τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω) θα δουν χιονόστρωση.