1 Ιανουάριος 2020, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2020, 16:40

Ο Παυλόπουλος εύχεται καλή χρονιά στην Τουρκία – «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια απειλή»

  • Ο Παυλόπουλος εύχεται καλή χρονιά στην Τουρκία – «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια απειλή»
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Προεδρικής Φρουράς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή, και ότι θα τη βρουν απέναντι έτοιμη και ενιαία, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Προεδρική Φρουρά.

Παυλόπουλος: Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στην Τουρκία και στον γειτονικό τουρκικό λαό («που ξέρουμε τι προβλήματα έχει και εκείνος»), κάλεσε τη χώρα σε μια ειρηνική συνύπαρξη, αλλά ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της θέματα και τα εθνικά της δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. «Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η χώρα μας είναι μόνη, έχει στο πλευρό της τη διεθνή κοινότητα που αναγνωρίζει το δίκαιο. «Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές, οι οποίες αφορούν και την ίδια: Το έδαφός της, τα σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της», κατέληξε.