30 Δεκέμβριος 2019, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2019, 20:45

Super League: Επιμένει για την αγωνιστική, θέλει διώξεις για τις εμπρηστικές δηλώσεις

  • Super League: Επιμένει για την αγωνιστική, θέλει διώξεις για τις εμπρηστικές δηλώσεις
    (Φωτ.: Twitter / Super League Greece)

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το κώλυμα που έχουν δηλώσει οι διαιτητές και οι βοηθοί έως τις 17 Ιανουαρίου συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η Σούπερ Λίγκα. Μπροστά στον κίνδυνο επιβολής ρητρών στις ΠΑΕ σε περίπτωση που αναβληθούν οι αγώνες, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος (4-5 Ιανουαρίου) να γίνει κανονικά.

Οι διαιτητές ζητούν να αποσυρθούν οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους από τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Αλέξη Κούγια.

Η διοργανώτρια Αρχή συνεδρίασε απουσία του Ολυμπιακού που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία διαβούλευση εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές τόσο στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας όσο και στην ΕΠΟ. Επίσης, δεν παραβρέθηκαν μέρος εκπρόσωποι της Λαμίας που αποκλείστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η σύσταση επιτροπής για τις επαφές με την ΚΕΔ, η οποία θα αποτελείται από τους: Μηνά Λυσάνδρου, Ηλία Πουρσανίδη και Γιώργο Μποροβήλο – το ραντεβού ορίστηκε για αύριο, στα γραφεία της ΕΠΟ. Επίσης, οι ομάδες της ανώτατης κατηγορίας εμφανίζονται ανοιχτές στο ενδεχόμενο «επιστράτευσης» ξένων διαιτητών για όλους τους αγώνες, και τονίζουν ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της

«Χωρίς να θίγεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, θα πρέπει αφενός να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών. H ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάχθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Super League.