30 Δεκέμβριος 2019, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2019, 13:00

Ο Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ: Ο αστυνομικός στο δρόμο και όχι στα γραφεία

  • Ο Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ: Ο αστυνομικός στο δρόμο και όχι στα γραφεία
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τα μέλη της νέας ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, με άμεσα, απτά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ, στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο. Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους, σημείωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, στο δρόμο πρέπει να βρίσκεται ο αστυνομικός και όχι στα γραφεία, στο δρόμο απέναντι στη μικρή και μεγάλη καθημερινή ανομία, επαναφέροντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας.

Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό, ήταν μια άλλη φράση-κλειδί του χαιρετισμού του Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές με τον ελληνικό λαό να του ζητά τρία πράγματα:

  • Λιγότερους φόρους.
  • Νέες επενδύσεις και δουλειές.
  • Περισσότερη ασφάλεια.

Ό,τι είπαμε το κάνουμε πράξη, επέμεινε ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει. Αναφέρθηκε, έτσι, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, όπως επίσης και στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων ειδικών φρουρών. Με αφορμή όμως το γεγονός ότι η ομάδα «Δίας» είναι το «πρόσωπο» της Αστυνομίας στην κοινωνία, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.