30 Δεκέμβριος 2019, 22:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2019, 23:11

Οι Μωμόγεροι σάρωσαν και το Ωραιόκαστρο (βίντεο)

  • Οι Μωμόγεροι σάρωσαν και το Ωραιόκαστρο (βίντεο)
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)
  • Οι Μωμόγεροι σάρωσαν και το Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Για δέκατη χρονιά, το δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στους δρόμους και τις πλατείες του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης. Το έθιμο παρουσιάστηκε από την Ένωση Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου και τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Πρωτοχωρίου Κοζάνης.

Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, οι Μωμόγεροι πέρασαν από μαγαζιά της περιοχής και ευχήθηκαν σε όλους «καλή χρονιά» με τον δικό τους ξεχωριστικό τρόπο.

Το πρωί του Σαββάτου, οι Μωμόγεροι Πρωτοχωρίου κατέφτασαν στην πόλη και αφού ντύθηκαν με τις παραδοσιακές στολές τους στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου, ξεχύθηκαν όλοι μαζί στους δρόμους. Πέρασαν από κεντρικά σημεία την πόλης και έξω από καταστήματα, σκορπίζοντας το γέλιο σε όσους βρέθηκαν στη διαδρομή τους.

«Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες της πόλης μας, που μας υποδέχθηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας προσφέροντας κρασί, τσίπουρο και διάφορα εδέσματα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, την υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο η πρόεδρος Γεωργία Πετρίδου και η γενική γραμματέας Παναγιώτα Ιωαννίδου.

Τον θίασο συνόδευσαν οι μουσικοί Μάριος Σιαπανίδης στο αγγείο και Γιώργος Μαυρόπουλος στο νταούλι. Μετά το τέλος της παράστασης, οι πρόεδροι των δύο συλλόγων αντάλλαξαν συμβολικά δώρα στις εγκαταστάσεις της Ένωσης.