29 Δεκέμβριος 2019, 22:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2019, 21:53

Φωτιά στον ΔΑΝΑΟ στον Χολαργό: Προηγήθηκε διακοπή ρεύματος

  • Φωτιά στον ΔΑΝΑΟ στον Χολαργό: Προηγήθηκε διακοπή ρεύματος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Επιτροπή πραγματογνωμόνων θα οριστεί από την Πυροσβεστική προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο κτήριο του πολυκαταστήματος ΔΑΝΑΟΣ στην συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Περικλέους στον Χολαργό.

Η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών και κατέστρεψε έναν όροφο, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον δεύτερο όροφο του κτηρίου σε αποθηκευτικό χώρο υπήρξε γενική διακοπή ρεύματος. Το πολυκατάστημα αποτελείται από τρεις ορόφους, ισόγειο και υπόγειο και εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο πελάτες.

Λόγω της διακοπής ρεύματος, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ασφαλείας, το κτήριο εκκενώθηκε γι’ αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος ή πανικός, ενώ αμέσως μετά έγινε αισθητή η μυρωδιά του καπνού και οι φλόγες άρχισαν να πετάγονται από τον δεύτερο όροφο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η διακοπή ρεύματος δεν είναι άσχετη με την πυρκαγιά, αλλά λόγω της εκτεταμένης ζημιάς δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι την προκάλεσε, γι’ αυτό θα οριστούν οι πραγματογνώμονες.