28 Δεκέμβριος 2019, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2019, 15:49

Εκκενώθηκε η κατάληψη στην παλιά Νομική της Κομοτηνής

  • Εκκενώθηκε η κατάληψη στην παλιά Νομική της Κομοτηνής
    (Φωτ.: fonirodopis.gr)

Τις πρυτανικές Αρχές ως υπεύθυνες για την εκκένωση του κτηρίου της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή φωτογραφίζουν τα μέλη της κατάληψης Utopia AD με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όπως καταγγέλλουν, την Παρασκευή, και ενώ στο κτήριο δεν υπήρχε κανείς, συνεργείο αποτελούμενο από δέκα άτομα που δεν έφεραν διακριτικά κάποιας υπηρεσίας ή εταιρείας ξήλωσε «κυριολεκτικά τα πάντα, από αφίσες μέχρι και τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τις πόρτες και τα παράθυρα».

Utopia AD:  Το μίσος τους για το στέκι ήταν τέτοιο που σβήσανε ακόμα και την αντιφασιστική ζωγραφιά που είχε απ’ έξω, και την επωνυμία.

Τα μέλη της κατάληψης, όπως αναφέρουν, πήγαν στο γραφείο του πρύτανη (ο οποίος απουσίαζε) και στη συνέχεια στην τεχνική  υπηρεσία απ’ όπου ενημερώθηκαν ότι την επιχείρηση εκκένωσης ανέλαβε εξωτερικός εργολάβος.

«Σήμερα, λίγες ώρες μετά, σαν πρώτη κίνηση μπήκαμε σε διπλανό γραφείο και το διακοσμήσαμε με αφίσες», αναφέρουν και υπενθυμίζουν ότι η κατάληψη μετρά 16 χρόνια και ότι την τελευταία φορά που έγινε προσπάθεια εκκένωσης ήταν το 2009 και πάλι επί κυβέρνησης ΝΔ.