26 Δεκέμβριος 2019, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2019, 08:25

Καιρός: Κρύο και νεφώσεις με τοπικές βροχές την Πέμπτη

  • Καιρός: Κρύο και νεφώσεις με τοπικές βροχές την Πέμπτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λίγο πριν από το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το Σάββατο.

Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά και μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.