23 Δεκέμβριος 2019, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2019, 18:21

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας η πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για τα γλυπτά του Παρθενώνα

  • Sunday Times: Μπόρις Τζόνσον, «να επιστρέψεις τα γλυπτά» στην Ελλάδα
    Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (ΑΠΕ- ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με τον Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός. Ο πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την εμβληματική πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος να συγκροτήσει Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα με τη συμμετοχή πλήθους ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ήδη ιδιαιτέρα επιτυχής εκδήλωση με θέμα την «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, το έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Έτσι, ο ΠτΔ τίθεται από τούδε και στο εξής επικεφαλής του όλου εγχειρήματος. Στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Π. Παυλόπουλου. Στη συνεδρίαση, πέραν των 58 επιστημονικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών  φορέων, που έχουν ήδη προσκληθεί, θα προσκληθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίξει Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους νομικούς και αρχαιολόγους.