23 Δεκέμβριος 2019, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2019, 10:27

Εφιάλτης στο Τόγκο – Πώς τον περιγράφει ο 21χρονος όμηρος ναυτικός

  • Εφιάλτης στο Τόγκο – Πώς τον περιγράφει ο 21χρονος όμηρος ναυτικός
    Το δεξαμενόπλοιο όπου εκδηλώθηκε η πειρατεία

Όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του από πειρατές ενώ βρισκόταν σε δεξαμενόπλοιο, στα ανοιχτά της δυτικής Αφρικής, περιέγραψε ο 21χρονος δόκιμος ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης στην εφ. Real News. Μέσω των δικηγόρων του δήλωσε ότι παραμένει τρομαγμένος και εξουθενωμένος από τον εφιάλτη που έζησε μέχρι την απελευθέρωση εκείνου και των άλλων δύο ναυτικών οι οποίοι επίσης είχαν απαχθεί.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έζησα εκείνες τις ημέρες. Είμαι ταραγμένος, εξουθενωμένος και τρομαγμένος», είπε, τονίζοντας ότι ζούσαν πάνω στα δέντρα και για κρεβάτι είχαν ξύλινες τάβλες.

Οι πειρατές δεν τους είχαν δεμένους ούτε και τους κακοποίησαν σωματικά. Ωστόσο δεν τους άφηναν λεπτό χωρίς επιτήρηση ενώ οι μετακινήσεις τους ήταν συνεχείς προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις τοπικές Αρχές.

Οι πειρατές τούς έδιναν πλαστικές σακούλες με νερό από το ποτάμι καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση συνεχώς σε βρύση και για φαγητό τους παρείχαν ρύζι και κάποιες φορές ωμό κρέας. Όλα αυτά τους είχαν κάνει ευάλωτους σε μεταδιδόμενες ασθένειες όπως η μαλάρια από την οποία πέθανε ένας Φιλιππινέζος όμηρος.

Η απελευθέρωση ήρθε στις 11 Δεκεμβρίου. Οι πειρατές τους άφησαν ελεύθερους αφού τους μετέφεραν σε περιοχή που δεν γνώριζαν. Η επιστροφή στην πατρίδα ήταν βάλσαμο για όλους τους ομήρους.