22 Δεκέμβριος 2019, 20:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2019, 20:58

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες τίμησαν την Ελλάδα – Παρών και ο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος

  • Οι Ρώσοι κοσμοναύτες τίμησαν την Ελλάδα – Παρών και ο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος
    Πολύκαρπος Ευσταθίου, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος και Θανάσης Αυγερινός (φωτ.: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού)

Με… άρωμα διαστήματος και πολλές αναφορές στους δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα η καθιερωμένη εκδήλωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας ενόψει των γιορτών.

Το παρών έδωσαν παράγοντες του τουρισμού, της κυβέρνησης και του δήμου, δημοσιογράφοι αλλά και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μάλιστα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ρώσων Κοσμοναυτών, τιμήθηκαν με το παράσημο «Γιούρι Γκαγκάριν» ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου και ο ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ο χαιρετισμός του ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυετές πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα.

Ειδική αναφορά έγινε και στο Πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο Κρήτης που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτό εν ενεργεία και βετεράνοι κοσμοναύτες καλούν και άλλους πρωτοπόρους του διαστήματος να φυτέψουν ένα δέντρο που θα συμβολίζει την ειρήνη και τη συνεργασία.

Τη δε νέα χρονιά, όπως τόνισαν η πρέσβης Κατερίνα Νασίκα, ο γενικός πρόξενος Νίκος Κρίκος και ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου, θα δοθεί έμφαση στα θεματικά προϊόντα, όπως η γαστρονομία, σε συνεργασία με 13 ελληνικές περιφέρειες. Επίσης, προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.