20 Δεκέμβριος 2019, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2019, 08:56

Επίδομα θέρμανσης 2019: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις

  • Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 24 δόσεις στην Εφορία
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μέχρι και σήμερα θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν το προβλεπόμενο ποσό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι όσοι υποβάλουν αίτηση, εισπράξουν τα χρήματα και δεν αγοράσουν τελικά πετρέλαιο θα κληθούν να επιστρέψουν το επίδομα.

Το επίδομα χορηγείται για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι ως κύρια κατοικία.

Για την αίτηση απαιτούνται του Τaxisnet. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος, αν μένουν σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία, τον ΑΦΜ αν είναι ιδιοκτήτες ή τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του σπιτιού, και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθούν τα χρήματα.

Φέτος για πρώτη φορά θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί δήμοι της Α’ Ζώνης που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα. Έτσι, ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς δήμους.


Πατήστε πάνω στους πίνακες για μεγαλύτερη ανάλυση (πηγή: Υπουργείο Οικονομικών / Γενικό Λογιστήριο του Κράτους)