18 Δεκέμβριος 2019, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2019, 14:27

Βρέφος σε κάδο στην Καλαμάτα: Συνελήφθη 25χρονη – Από θαύμα γλίτωσε το αγοράκι

Μια 25χρονη με καταγωγή από τη Γεωργία συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση εγκατάλειψης του νεογέννητου σε βυθιζόμενο κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας, στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους.

Η γυναίκα φέρεται να είναι η μητέρα του αγοριού, που γλίτωσε κυριολεκτικά από θαύμα.

Το νεογέννητο (υπολογίζεται ότι είναι έξι ημερών) το βρήκε μια γυναίκα που πήγε στις 6:30-6:40 να πετάξει τα σκουπίδια. Άκουσε το κλάμα και άνοιξε την κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών μέσα στο οποίο το είχαν τοποθετήσει. Ο κάδος, που έχει αρκετό βάθος, δεν ήταν γεμάτος και η σακούλα ήταν η τελευταία πάνω στο σωρό, που σημαίνει ότι είχε τοποθετηθεί νωρίς το πρωί. Επίσης υπάρχει μαρτυρία μιας γειτόνισσας που άκουσε δύο γυναίκες να συνομιλούν και η μία να λέει: «Δεν μπορώ, άσε με».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας που μίλησε στον Alpha, το αγοράκι ήταν τυχερό στην ατυχία του. «Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης. Να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα», σημείωσε.