18 Δεκέμβριος 2019, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2019, 11:36

Σε θέσεις μάχης Μητσοτάκης-Τσίπρας για τον προϋπολογισμό

  • Σε θέσεις μάχης Μητσοτάκης-Τσίπρας για τον προϋπολογισμό
    (Φωτ.: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, του πρώτου της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία που... παραδοσιακά λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η αποψινή συζήτηση, πάντως, αναμένεται να είναι μια σκληρή αναμέτρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι προετοιμασμένοι για επίθεση υψηλών τόνων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν θα αφορά μόνο την οικονομία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει ότι πρόκειται για έναν ταξικό προϋπολογισμό που δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Η συζήτηση περί «άσου στο μανίκι» που θα έχει απόψε ο πρωθυπουργός, μιας εξαγγελίας δηλαδή με θετικό πρόσημο έχει ως τώρα κρατηθεί κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας –όπως έκανε χθες και ως προπομπός της παρέμβασής του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος– αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στα άλλα κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην κυβέρνηση, σε όποια θέματα υπάρχει σύγκλιση.

Η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ που έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε καλό κλίμα πρόκειται να δώσει τον τόνο στην ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ από την άλλη από την Κουμουνδούρου αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν άλλη μία καταγγελία κατά κυβερνητικού στελέχους.