18 Δεκέμβριος 2019, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2019, 12:04

Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση σε καταλήψεις, με ένταση και προσαγωγές

  • Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση σε καταλήψεις, με ένταση και προσαγωγές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Με ένταση, χημικά και κρότου-λάμψης ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι. Η αστυνομία έκανε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές (περιλαμβανομένου και αυτού στην οδό Αρβάλη), ωστόσο την ώρα που οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να μπουν στις δύο πρώτες καταλήψεις δέχθηκαν βροχή αντικειμένων, από πυροσβεστήρες μέχρι έπιπλα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι της περιοχής, πατέρας και γιος.

Ο πατέρας και γιος μένουν στην οδό Ματρόζου, δίπλα στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη. Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν στην ταράτσα, και, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, τους είδαν να αντιδρούν. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην περιοχή μετέδωσαν ότι η γυναίκα αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο σε αστυνομικούς χωρίς διακριτικά.

Τελικά, με εισαγγελική εντολή πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτήρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Και οι σημερινές επιχειρήσεις στο Κουκάκι εντάσσονται στο σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτηρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει στους καταληψίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.