18 Δεκέμβριος 2019, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2019, 11:50

Νεογέννητο βρέθηκε σε κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας

  • Νεογέννητο βρέθηκε σε κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας
    (Φωτ.: eleftheriaonline.gr)

Καλά στην υγεία του είναι το νεογέννητο αγόρι που εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από κάδο-πηγάδι στο κέντρο της Καλαμάτας, στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους. Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το βρέφος το βρήκε μια γυναίκα που πήγε στις 6:40 να πετάξει τα σκουπίδια.

Άκουσε το κλάμα και άνοιξε την κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών μέσα στο οποίο το είχαν τοποθετήσει.

Η ιστοσελίδα επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες περίοικοι άκουσαν δύο γυναίκες να συνομιλούν, με τη μία να λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω». Ο κάδος δεν ήταν γεμάτος, κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η εγκατάλειψη έγινε πολύ νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας που μίλησε στον Alpha, το παιδί γλίτωσε από θαύμα. «Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης. Να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα», σημείωσε.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αστυνομία, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τους γονείς.