17 Δεκέμβριος 2019, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2019, 08:44

Μετρό: Έως τις 10:00 η στάση εργασίας

  • Μετρό: Έως τις 10:00 η στάση εργασίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Αιφνιδιαστική στάση εργασίας απόφασισαν χθες οι εργαζόμενοι στο μετρό μετά την απόφαση να μετακινηθούν 20 συνάδελφοί τους σε άλλες υπηρεσίες.

Η στάση εργασίας θα λήξει στις 10:00, αλλά η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί λίγο αργότερα.

Η απόφαση του ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών) είναι μόνο η πρώτη αντίδραση, σύμφωνα με το ΔΣ του, εάν δεν ανακληθούν οι μετακινήσεις. Τη στάση εργασίας στηρίζει και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Μετρό
Το σωματείο των εργαζομένων του Μετρό, ζητά την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μετακινήσεων που αποφασίστηκε από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει. Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

»Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».