16 Δεκέμβριος 2019, 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2019, 08:46

Το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη» στους δρόμους της Αθήνας

  • Το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη» στους δρόμους της Αθήνας
    Το «μαγικό λεωφορείου» στο Σύνταγμα (φωτ.: Με οδηγό το Διαβήτη / Facebook)

Το Magic Diabetes Bus φοράει τα γιορτινά του και μεταδίδει το πνεύμα των Χριστουγέννων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της Αθήνας. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να το συναντήσουν σε δήμους της Αττικής, όπου θα σταθμεύσει σε κεντρικά σημεία με σκοπό να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τον σακχαρώδη διαβήτη και για την αξία του εμβολιασμού.

Το «Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό το Διαβήτη» έκανε την πρώτη του στάση χθες (15/12) στην πλατεία Συντάγματος.

Εκεί έσπευσε πλήθος κόσμου για να κάνει προληπτικό έλεγχο. Από τις 16 και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα το συναντήσουμε σε πέντε δήμους της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, σήμερα θα σταθμεύσει στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας‐Νέας Χαλκηδόνας (Πλατεία Πατριάρχου). Στις 17 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Δήμου Νέας Σμύρνης, και την επόμενη ημέρα (18/12) στην πλατεία Δαβάκη του Δήμου Καλλιθέας. Επόμενος σταθμός, στις 19 Δεκεμβρίου, θα είναι η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πλατεία Φλοίσβου) στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου και το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου στο Δήμο Περιστερίου, στην πλατεία Δημαρχείου.

Το «μαγικό ταξίδι» θα περιλαμβάνει: δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης, ενημέρωση για θέματα σακχαρώδους διαβήτη από γιατρό, διατροφολόγο και σύμβουλο ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους σε σχέση με το σακχαρώδη διαβήτη, ενημέρωση μικρών και μεγάλων για την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού.

Το Diabetes Magic Bus θα προσφέρει ενημέρωση από τις 10:30 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. και από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. Στις 16 Δεκεμβρίου, οι σπουδαστές ζαχαροπλαστικής και αισθητικής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ θα επιβιβαστούν στο Magic Diabetes Bus, και από τις 17:00 έως τις 21:00 στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας‐Νέας Χαλκηδόνας θα επιφυλάσσουν ξεχωριστές γευστικές, γλυκές και χρωματιστές εκπλήξεις για μικρούς και για μεγάλους. Αντίστοιχα, στις 20 Δεκεμβρίου οι σπουδαστές παιδαγωγικών θα υποδεχτούν τους μικρούς φίλους στον Δήμο Περιστερίου από τις 17:00 έως τις 21:00 με στόχο να τους παρασύρουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα!