15 Δεκέμβριος 2019, 23:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2019, 23:32

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στο νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας

  • Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στο νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας
    Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου (φωτ.: ΥΠΕΘΑ)

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους αστυνομικούς διευθυντές των ΔΑ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Ο ΥΦΕΘΑ κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις περιοχές ευθύνης της 3ης - 7ης – 30ης - 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς-Ελληνικής Αστυνομίας, των σημείων επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης. Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικήτρια.