15 Δεκέμβριος 2019, 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2019, 20:02

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη

  • Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη
    Ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ (φωτ. αρχείου: EPA / Riccardo Antimiani)

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν μήνα, τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, λίγες ημέρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησής του.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας.

Πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Ο Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, εάν αυτός το ζητήσει. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση των αντίπαλων δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε ακόμη» λάβει τέτοιο αίτημα. Σε άλλη ένδειξη της προσέγγισης των δύο χωρών, η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι οι Λίβυοι κάτω των 16 και άνω των 55 ετών θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς βίζα.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP.