15 Δεκέμβριος 2019, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2019, 17:29

Ένας 56χρονος συνελήφθη για την πυρκαγιά στο κτήριο της Ερμού

  • Νεκροί γονείς από αναθυμιάσεις στο Μεταξουργείο 2
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Στον εισαγγελέα οδηγείται τη Δευτέρα (15/12) ένας 56χρονος άστεγος Ελληνοαιγύπτιος, ο οποίος συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εγκαταλειμμένο κτήριο στην οδό Ερμού, το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες. Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί, μετά από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτήριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ελληνικά και αιγυπτιακά έγγραφα.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτήριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι από την αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που πιθανολογείται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει στον τόπο της πυρκαγιάς ένα όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν ακόμα καπνοί, ενώ από το Δήμο Αθηναίων θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.