15 Δεκέμβριος 2019, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2019, 18:50

Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Κύπριοι τιμούν τα θύματα των γενοκτονιών στη Ρόδο (φωτο)

  • Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Κύπριοι τιμούν τα θύματα των γενοκτονιών στη Ρόδο (φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Xristos Topkaras)

Διήμερες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Γενοκτονιών, στις 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνουν από χθες έως σήμερα οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αρμενίων «Χαμασκαΐν», Κυπρίων Ρόδου, Μικρασιατών Ρόδου και Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης ανέπτυξαν το θέμα «Γενοκτονίες – Νεότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας». Τη συζήτηση συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Μεσογειακών Σπουδών Παν. Αιγαίου Γεώργιος Μαρής.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Γενοκτονιών στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού. Μίλησε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Βωμός της πατρίδας».

Απόψε στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Νικόλαος Κατούντας, ο Λεωνίδας της Κερύνειας που έχει επιμεληθεί ο Σάββας Καλεντερίδης, στην αίθουσα του Νεστοριδείου Μελάθρου. Την παρουσίαση θα κάνει η δρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια φιλόλογος λυκείου Αφάντου Στέλλα Βουτσά.

Gallery