15 Δεκέμβριος 2019, 00:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2019, 00:34

Κουτσούμπας: Ένα «ατύχημα» ίσως οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

  • Κουτσούμπας: Ένα «ατύχημα» ίσως οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μανώλης Πακιάς)

Ανήσυχος για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας εμφανίστηκε χθες το βράδυ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στα Χανιά. Όπως είπε την ώρα που το NATO «νίπτει τας χείρας του» μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για την οριοθέτηση της Τουρκικής και Λιβυκής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δεν αποκλείεται να προκληθεί θερμό επεισόδιο από ένα «ατύχημα».

Το «ατύχημα» μπορεί να προκληθεί ακούσια και λόγω της έντασης να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο, εξήγησε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Παρά το ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει δεσμούς φιλίας με όλους τους γειτονικούς λαούς, «δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Όποια συμφωνία και διευθέτηση με την Τουρκία πρέπει να γίνει στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στη βάση της Σούδας τόνισε: «Οι εξελίξεις δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστές φίλοι δεν πιάνονται. Χρόνια ακούτε για τη βάση της Σούδας, πόσο δήθεν προστατεύει τη χώρα και ιδιαίτερα, όπως λένε την Κρήτη. Αβύθιστο αεροπλανοφόρο την αποκαλούν Αμερικάνοι στρατηγοί, αλλά και Έλληνες υπουργοί. Εμπόδισε μήπως η ύπαρξη της βάσης της Σούδας τον Ερντογάν, να αμφισβητεί την επήρεια της Κρήτης, όπως και άλλων νησιών; Κάθε άλλο. Οι βάσεις όχι μόνο δεν μας προστατεύουν, αλλά αντίθετα εκθέτουν τον λαό μας σε θανάσιμες απειλές, αφού γίνονται στόχος των αντίπαλων δυνάμεων».