14 Δεκέμβριος 2019, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2019, 16:00

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: «Την είδαμε στη λαϊκή και την ακολουθήσαμε»

  • Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: «Την είδαμε στη λαϊκή και την ακολουθήσαμε»
    Το στενό έξω από το σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους όπου σκοτώθηκε η 73χρονη (φωτ.: atnews.gr)

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 73χρονης έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους έδωσαν στη δημοσιότητα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, μετά και την παράδοση των δύο Ρομά που έτσι και αλλιώς είχαν ήδη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στην προανάκριση ο 26χρονος και ο 28χρονος, το περασμένο Σάββατο είχαν πάει στη λαϊκή για να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες.

Εκεί είδαν την 73χρονη και τον σύζυγό της και αποφάσισαν να τους ακολουθήσουν ώστε με την πρώτη ευκαιρία να αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό που φορούσε η γυναίκα στο λαιμό της.

Στάθμευσαν, λοιπόν, το ασημί Hyundai έξω από το σπίτι της οικογένειας, και ο 26χρονος, που ήταν συνοδηγός, βγήκε και πλησίασε την ηλικιωμένη. «Ξαφνικά το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός», ανέφερε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο 26χρονος βλέποντας τους συγγενείς της γυναίκας, και καθώς δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει την αλυσίδα, μπήκε στο αυτοκίνητο. «Τη στιγμή εκείνη η γυναίκα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Και οι δύο Ρομά έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές: ο 28χρονος οδηγός έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος συνοδηγός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές, αλλά κυρίως στον Πειραιά. Αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο, και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν. «Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και απ’ όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση.