13 Δεκέμβριος 2019, 21:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2019, 21:08

Ιστορική επιστροφή του Απόλλωνα στη μάνα Σμύρνη

  • Ιστορική επιστροφή του Απόλλωνα στη μάνα Σμύρνη
    (Φωτ.: apollongs.gr)

Ένα ιστορικό ταξίδι μνήμης, συγκίνησης και επιστροφής στις ρίζες θα πραγματοποιήσει η ανδρική ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης όπως και εκείνη των Νέων. Από τις 3 έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2020, συνολικά 25 αθλητές θα βρεθούν στη Σμύρνη για προετοιμασία αλλά και φιλική αναμέτρηση, σχεδόν 108 χρόνια μετά το τελευταίο αγώνα που έδωσε ο Απόλλων στη γενέτειρά του, πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Η κορύφωση της 4ημερης παραμονής στη Σμύρνη θα έρθει τη Δευτέρα των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου, όταν σύσσωμη η «κυανόλευκη» αποστολή θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων από τον μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο στην ιστορική προκυμαία της πόλης, με αθλητές του Απόλλωνα να βουτούν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Απόλλων Σμύρνης αποδέχτηκε την πρόσκληση της ομάδας ESTI Belediye, της οποίας προπονητής είναι ο Βαγγέλης Πάτερος, ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το E είναι το Αιγαίο, το ST (Sutopu) σημαίνει πόλο και το Ι (Itsas) σημαίνει ομάδα. Το Belediye σημαίνει δήμος, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα ανήκει στον Δήμο της Σμύρνης.

Το ταξίδι αυτό, το οποίο θα συνδυαστεί με προετοιμασία για την ομάδα Νέων και Ανδρών της «ελαφράς ταξιαρχίας» στις εγκαταστάσεις της ESTI, είναι ξεκάθαρα συμβολικό, καθώς σχετίζεται με την επιστροφή στις ρίζες της. Εκεί όπου το 1891 ξεκίνησε η τεράστια ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το τμήμα Υδατοσφαίρισης (πόλο) ιδρύθηκε το 1908. Η διοίκηση του τμήματος πόλο του Συλλόγου έχει προγραμματίσει και εξαήμερη εκδρομή για όσους φιλάθλους ή φίλους του Απόλλωνα Σμύρνης θέλουν να ακολουθήσουν την ομάδα σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα της εκδρομής.