13 Δεκέμβριος 2019, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2019, 15:45

Η ΠΟΕ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ

  • Η ΠΟΕ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ
    (Φωτ.: EPA / Etienne Laurent)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, κάνοντας σαφή αναφορά στην Γενοκτονία των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Παρότι υπήρχαν ενορχηστρωμένες προσπάθειες να μην τεθεί σε ψήφιση η πρόταση των γερουσιαστών Μενέντεζ-Κρουζ, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, εχθές η Γερουσία επικύρωσε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδεικνύοντας πως η περίοδος της άρνησης ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ελπίζουμε το παράδειγμα των ΗΠΑ να ακολουθήσει σύντομα σύσσωμος ο Δυτικός κόσμος αναγνωρίζοντας στο σύνολό του τις γενοκτονίες τις οποίες έχουν διαπράξει η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι Νεότουρκοι.

Η μη αναγνώριση και η ατιμωρησία προστατεύει τον γενοκτόνο και περιθάλπει τις προθέσεις του για επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο παρόν και στο μέλλον.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δηλώνει πως θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για την αναγνώριση των Γενοκτονιών και την πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου