13 Δεκέμβριος 2019, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2019, 08:53

Τα 2.500 χρόνια του βασιλείου του Βοσπόρου θα γιορτάσουν στη Ρωσία το 2020

  • Τα 2.500 χρόνια του βασιλείου του Βοσπόρου θα γιορτάσουν στη Ρωσία το 2020
    (Φωτ.: Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky)

Την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων που έζησαν και αναπτύχθηκαν στον Εύξεινο Πόντο θα τιμήσουν οι Ρώσοι την επόμενη χρονιά, με μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020, αφιερωμένες στην 2.500ή επέτειο από την ίδρυση του βασιλείου του Βοσπόρου.

Η αρχαία ελληνική διαδρομή του χρυσού δακτυλίου του βασιλείου του Βοσπόρου που ζωντανεύει ξανά ως τουριστική διαδρομή, θα τιμηθεί με πολυάριθμες εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου τουριστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο χρυσός δακτύλιος του βασιλείου του Βοσπόρου», μέσα στο 2020 θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας στη Μόσχα, το Σότσι, τη Σεβαστούπολη, την Κριμαία, το Κράσνονταρ και το Ροστόφ.

Φεστιβάλ του Βοσπόρου θα διεξαχθούν στο Κερτς (Παντικάπαιον), την Ανάπα και το Νοβοροσίσκ, ενώ το φεστιβάλ «Οι δρόμοι του κρασιού του βασιλείου του Βοσπόρου» θα διεξαχθεί σε 25 οινοποιεία τεσσάρων περιοχών της νότιας Ρωσίας.

Επίσης το 2020, για πρώτη φορά στη Ρωσία, θα διεξαχθεί το διεθνές φόρουμ «Αρχαία κληρονομιά της Ρωσίας», το οποίο θα συγκεντρώσει αρχαιολόγους και ξεναγούς, διευθυντές μουσείων και ταξιδιωτικών πρακτόρων, δημόσιους φορείς και επιχειρηματίες από τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 στο έργο «Χρυσός δακτύλιος του βασιλείου του Βοσπόρου» απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο του National Geographic Traveler για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού στη Ρωσία και διεθνώς. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς τη συγκεκριμένη τουριστική διαδρομή ακολούθησαν περισσότεροι από 1.500.000 τουρίστες από τη Ρωσία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα και άλλες χώρες.

  • Πηγή: sputnik.gr.