12 Δεκέμβριος 2019, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2019, 15:28

Διεθνές κύκλωμα πίσω από τα 22 κιλά κοκαΐνης που έφτασαν μέσω Ιταλίας (βίντεο)

  • Διεθνές κύκλωμα πίσω από τα 22 κιλά κοκαΐνης που έφτασαν μέσω Ιταλίας (βίντεο)
    (Φωτ.: Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών)

Διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης, με πλοκάμια στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από τα τουλάχιστον 22 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα σε φορτηγό από την Ιταλία. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε... δύο δόσεις, στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη από τις 5 Δεκεμβρίου, μετά τον εντοπισμό του φορτηγού στη Μάνδρα και τη σύλληψη του 37χρονου οδηγού του, ο οποίος είναι σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν και για άλλη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Η σύλληψη είχε ανακοινωθεί πριν από πέντε μέρες. Το φορτηγό, που έφτασε από την Ιταλία μέσω Πάτρας, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Κατασχέθηκε 1 κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης.

Επιπλέον στο φορτηγό, αλλά και στο σπίτι του οδηγού, βρέθηκαν περίπου πέντε κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και καλούπια για την επανατυποποίηση ναρκωτικών, ένα πιστόλι, φυσίγγια και άλλα πειστήρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο τρόπος μεταφοράς της κοκαΐνης και όλα τα ευρήματα, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, τη μεθοδολογία και το είδος των ναρκωτικών σκιαγραφούσαν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις, γι' αυτό η έρευνα συνεχίστηκε.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά. Τότε εντοπίστηκε η ειδική κρύπτη που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο στον «ουρανό» της καμπίνας ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της. Στην κρύπτη βρέθηκαν άλλα περίπου 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα. Ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.