12 Δεκέμβριος 2019, 21:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2019, 21:26

Με ποντιακές λιχουδιές το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

  • Με ποντιακές λιχουδιές το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: Ποντιακή Εστία Νεάπολης)

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, δεκάδες παιδικά χαμόγελα και μεγάλες δόσεις ποντιακής παράδοσης, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ειρήνης στο Ρολόι της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου.

Μέλη της Ποντιακής Εστίας Νεάπολης φόρεσαν τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές τους και μοίρασαν στον κόσμο ποντιακά εδέσματα.

Συμμετείχαν η Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη σχολή χορού του Δήμου, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης-Συκεών «Εστία» και ο σύλλογος «Ένα παιδί κοιτάει τα άστρα», όπως και οι μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους.

Επόμενες γιορτινές δράσεις του σωματείου
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα στηθεί ποντιακό γλέντι με χορό, τραγούδι και εκπλήξεις στην ταβέρνα «Βυθός» στην Πολίχνη. Έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται δώρα στις εγκαταστάσεις του σωματείου, τα οποία θα δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού» ενόψει των Χριστουγέννων.

Για τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ποντιακή χριστουγεννιάτικη βραδιά στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, ενώ παραμονή των Χριστουγέννων τα παιδιά της Εστίας θα ψάλουν τα ποντιακά κάλαντα στις γειτονιές της Νεάπολης.