12 Δεκέμβριος 2019, 01:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2019, 01:31

Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού: Με ιστορική πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο

  • Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού: Με ιστορική πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με ιστορική πλειοψηφία 288 βουλευτών εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο είπαν 288 βουλευτές (σε σύνολο 296 ψηφισάντων) από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και «όχι» οι βουλευτές από το κόμμα ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών έριξαν την αυλαία στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε τις τελευταίες βελτιώσεις κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και το νομοσχέδιο συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ ψήφων στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Για «δημοκρατική, κοινοβουλευτική αλλά και εθνική νίκη» μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, που αναφέρθηκε προσωπικά και στον Γιάννη Βαρουφάκη, τον επικεφαλής του μόνου κόμματος που έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο. «Είναι σημαντικό, παρά τις ατέλειες να ψηφιστεί απ΄ όλους» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι είναι «χρέος της Ελλάδας απέναντι στα παιδιά της».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη, οι διατάξεις του νομοσχεδίου έπρεπε να υπερψηφιστούν από 200 βουλευτές.