11 Δεκέμβριος 2019, 15:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2019, 16:37

Δίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες

  • Δίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ποινή κάθειρξης 45 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Κώστα Πάσσαρη, κρίνοντάς τον ένοχο για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στη συμπλοκή στην πλατεία Βάθη το 2000, και για πέντε ληστείες.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κακοποιό που κρατείται στη Ρουμανία και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ωστόσο, τον κήρυξε αθώο για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής το 2000. Λόγω παραγραφής, έπαυσε και η ποινική δίωξη για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, καθώς με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα εφόσον η λεία είναι μικρότερη των 120.000 ευρώ πρόκειται για πλημμέλημα.

Όμως, οι εκκρεμότητες του διαβόητου ποινικού με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στο Εφετείο ξεκίνησε η δίκη για τις τέσσερις δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει, μεταξύ των οποίων και οι δολοφονίες των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό το 2001. Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Ιανουαρίου 2020.