11 Δεκέμβριος 2019, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2019, 15:05

Μητσοτάκης: Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας είναι υπέρ της Ελλάδας

  • Μητσοτάκης: Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας είναι υπέρ της Ελλάδας
    Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Βούσιτς στο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Το μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η ψύχραιμη αντιμετώπιση της παραβατικότητάς της δεν θα πρέπει να παρερμηνεύεται, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Σερβίας. Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Αθήνας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. «Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει, η παρανομία δεν γεννά δίκαιο», τόνισε.

Μητσοτάκης: Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα δεν θα κουραστεί να τονίζει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου. «Είμαστε υπέρ κάθε καλόπιστου διαλόγου», πρόσθεσε.

Τη διαβεβαίωση ότι η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα τόσο για τα θαλάσσια σύνορά της, όσο και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, έδωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες επισφραγίστηκαν και με την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας.

«Αναβαθμίζεται η ελληνοσερβική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητα είναι οι υποδομές και η ενέργεια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά σε Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι. Ακόμα, σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας πρέπει να προσβλέπει στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας, και ότι η Αθήνα στηρίζει τους αγωγούς Σερβίας-Βουλγαρίας.