11 Δεκέμβριος 2019, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2019, 08:04

Κακοκαιρίας συνέχεια την Τετάρτη, με έντονα φαινόμενα και κρύο

  • Κακοκαιρίας συνέχεια την Τετάρτη, με έντονα φαινόμενα και κρύο
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Βροχές σε όλη τη χώρα, σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά προβλέπει για την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς ισχυρές, και εκ νέου από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Σε Μακεδονία και Θράκη άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα βόρεια της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.