10 Δεκέμβριος 2019, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2019, 20:08

Στην Κύπρο φρεγάτα της Ιταλίας

  • Στην Κύπρο φρεγάτα της Ιταλίας
    (Φωτ.: εφ. «Φιλελεύθερος»)

Την αποκάλυψη ότι η Ιταλία έστειλε στην Κύπρο τη φρεγάτα Federico Μartinengo «για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων» κάνει σήμερα η La Repubblica, η οποία προσθέτει ότι το πολεμικό πλοίο έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας.

Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από τον Οκτώβριο η Τουρκία έχει ξαναρχίσει τις γεωτρήσεις, σε περιοχή για την οποία έχουν αδειοδοτηθεί η η γαλλική Total και η ιταλική ENI.

«Πρόκειται για επιχείρηση περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων», αναφέρεται σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν. Όπως τονίζεται, τις επόμενες ημέρες η φρεγάτα θα πάρει μέρος σε ναυτικές ασκήσεις, πιθανότατα με δυνάμεις από την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι», καταλήγει η La Repubblica. Ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας στην Κύπρο αναφέρει ότι η φρεγάτα ήταν στη Λάρνακα έως τις 9 Δεκεμβρίου, υπό τη διοίκηση του υποναύαρχου Λούκα ντι Τζιοβάνι.