10 Δεκέμβριος 2019, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2019, 19:31

Πυρά Αγγελή στην Προανακριτική και αναφορά σε Τσίπρα

  • Πυρά Αγγελή στην Προανακριτική και αναφορά σε Τσίπρα
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Για «μια τρύπα στο νερό» που έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis φαίνεται να έχει μιλήσει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική, τονίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας naftemporiki.gr, πως δεν έχουν έρθει νόμιμα στοιχεία.

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη, και φέρεται να έχει καταθέσει πως δεν τον ενημέρωνε για έγγραφα.

Παράλληλα, έδωσε διευκρινίσεις για συνομιλία που είχε με εκπρόσωπο του FBI· σε αναφορά ότι δεν γνώριζε να υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων, υποστήριξε ότι «αυτό το γνώριζαν και υπουργοί».

Ο αντεισαγγελέας φέρεται να έχει κάνει λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα και στο δίλημμα σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του «Ρασπούτιν» που έλεγε ότι με αυτή την τακτική το κόμμα θα πάρει επιπλέον 3% και η δεύτερη γραμμή των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που διαφωνούσε.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να έχει ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καλογήρου, την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.