10 Δεκέμβριος 2019, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2019, 18:42

Στην Καλαμαριά ο Ρώσος πρόξενος – Ο ρόλος των παλιννοστούντων στην περιοχή

  • Στην Καλαμαριά ο Ρώσος πρόξενος – Ο ρόλος των παλιννοστούντων στην περιοχή
    Ο Ρώσος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και ο δήμαρχος Καλαμαριάς (φωτ.: kalamaria.gr)

Οι ιστορικοί δεσμοί της Καλαμαριάς με τη Ρωσία, αλλά και θέματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας τέθηκαν σήμερα επί τάπητος στη συνάντηση του νέου δημάρχου της πόλης με τον γενικό πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιωάννης Δαρδαμανέλης και ο Αλεξάντρ Πέτροβιτς Σερμπακόφ τόνισαν πως οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και λαών, έχουν σφυρηλατηθεί στην πορεία της Ιστορίας.

Κοινό σημείο αναφοράς και οδηγό της ιστορικής τους πορείας, αποτελούν η Ορθοδοξία και η κοινή πίστη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και ο ρόλος των παλιννοστούντων ομογενών που προερχόμενοι από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά και αποτελούν μια διαρκή ανοιχτή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αποφασίστηκε μάλιστα να ξεκινήσουν επαφές για την εξεύρεση ρωσικού δήμου με κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να αρχίσει η διαδικασία αδελφοποίησης με τον δήμο Καλαμαριάς.


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (φωτ.: kalamaria.gr)

Αν και η συζήτηση ήταν εθιμοτυπική, τόσο ο δήμαρχος Καλαμαριάς όσο και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έκαναν πολιτικό σχόλιο αφού ευχήθηκαν οι πρόσκαιρες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας να επιλυθούν σύντομα.