10 Δεκέμβριος 2019, 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2020, 13:06

Αδελφοποίηση ποντιακών συλλόγων από Στουτγάρδη και Αλωνάκια Κοζάνης με ποντιακό γλέντι

  • Αδελφοποίηση ποντιακών συλλόγων από Στουτγάρδη και Αλωνάκια Κοζάνης με ποντιακό γλέντι
    (Φωτ.: Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»)

Λίγες μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, δύο ποντιακοί σύλλογοι θα επισφραγίσουν τις άψογες σχέσεις τους υπογράφοντας πρωτόκολλο αδελφοποίησης. Ο λόγος για την Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων «Πόντος», που προγραμματίζουν μεγάλη εκδήλωση αδελφοποίησης με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου (ώρα 21:00) στην αίθουσα του συλλόγου στα Αλωνάκια Κοζάνης. «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για την τελετή αυτή και ανυπομονούμε να αναχωρήσουμε για Ελλάδα» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», Δημήτρης Παπαγερίδης.

Η ποντιακή αποστολή θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να βιώσει το πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων στα Αλωνάκια, την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

«Η γνωριμία και η σχέση των δύο συλλόγων ξεκίνησε το 2008 όταν παρέστησαν στις εκδηλώσεις του συλλόγου Ποντίων Κω "Ξενιτέας", και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια με τη συνεργασία τους στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία, όπου με τον καιρό ωρίμασε η ιδέα για να αδελφοποιηθούν. Η στιγμή αυτή έφτασε» τόνισε στο pontos-news.gr ο Δ. Παπαγερίδης.

Για τη βραδιά της αδελφοποίησης έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Αλέξη Παρχαρίδη, του Γιώργου Σοφιανίδη κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. «Από τη Γερμανία αναμένεται να ταξιδέψουμε περίπου 40 άτομα στις 28/12 και θα επιστρέψουμε στις 2/1. Συγκεκριμένα, για την τελετή έχουμε δουλέψει ένα δρώμενο με ποντιακούς χορούς, το οποίο και θα παρουσιάσουμε» συμπληρώνει ο πρόεδρος.

Τα μέλη του ποντιακού συλλόγου από τη Στουτγάρδη θα επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, τη Θεσσαλονίκη, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κοζάνης, καθώς και χιονοδρομικό κέντρο της δυτικής Μακεδονίας.

Ελένη Κάλλη