10 Δεκέμβριος 2019, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2019, 20:42

Οι «Κομνηνοί» Δράμας τίμησαν τον ιδρυτή τους, Νικόλαο Γεωργιάδη (βίντεο)

  • Οι «Κομνηνοί» Δράμας τίμησαν τον ιδρυτή τους, Νικόλαο Γεωργιάδη (βίντεο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» πραγματοποίησε το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή και πρώτου προέδρου του σωματείου, Νικόλαου Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δράμας, έγινε η παρουσίαση του βιογραφικού του Ν. Γεωργιάδη, απονομή μεταλλίου προσφοράς στην οικογένειά του, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Πιπερίδη με θέμα «Νομός Δράμας – Εθνολογική πραγματικότητα πριν και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων», και χοροί από την Τραπεζούντα.

Την δεύτερη μέρα, στο Πάρκο των Κομνηνών, πραγματοποιήθηκε αγιασμός, oνοματοδοσία του αναγνωστηρίου και επικόλληση μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα του ιδρυτή του συλλόγου και ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από τη χορευτική ομάδα. Είχε προηγηθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Δράμας "Οι Κομνηνοί" αισθάνονται την ανάγκη και ταυτόχρονα νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς όσους συνετέλεσαν στο πραγματοποιηθεί και να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής στον Νικόλαο Γεωργιάδη, ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του σωματείου.

Εκδηλωσεις