10 Δεκέμβριος 2019, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2019, 11:47

Ο Χρήστος Βασιλειάδης κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον Γάλλο συνυποψήφιό του (βίντεο)

Με 33.000 «ιντερνετικές» ψήφους μέχρι στιγμής ο 36χρονος Θεσσαλονικιός Χρήστος Βασιλειάδης προηγούνταν στην ψηφοφορία, αλλά χθες εντελώς ξαφνικά τον προσπέρασε ο συνυποψήφιός του, ένας Γάλλος ινδικής καταγωγής, και τώρα ζητάει τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων για να εκπληρώσει το όνειρό του για το μακρύ ταξίδι στα πέρατα της γης.

«Μπήκαμε μέχρι στιγμής με 33.000 ψήφους στην τελική ευθεία, την Πέμπτη στις 10 το πρωί κλείνει η ψηφοφορία, και ο χρόνος ξεκινάει αντίστροφα για να νικήσω τον Γάλλο, το διαγωνισμό, και να υψώσω την ελληνική σημαία στον Αρκτικό Κύκλο!», λέει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 fm του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος, και προσθέτει: «Ζητώ την ψήφο από τους Έλληνες της Ελλάδας, της διασποράς, της ομογένειας απανταχού της Γης», αφού τις τελευταίες μέρες ο ανταγωνιστής του τον άφησε στη δεύτερη θέση.

«Χρειάζονται μόνο 10 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας για να ψηφίσετε!», λέει, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον θέλει να του δώσει την ψήφο του. Ο Χρήστος Βασιλειάδης συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να πραγματοποιήσει το όνειρό του διασχίζοντας τον Βόρειο Πόλο την άνοιξη του 2020.


(Φωτ.: polar.fjallraven.com)

Την επιτυχία του, σε περίπτωση που καταφέρει και μπει στην ομάδα των 20 ατόμων από όλο τον κόσμο, θέλει να την αφιερώσει στους  προγόνους του: «Στους παππούδες μου και την αγάπη τους για τη ζωή. Αφιερώνω το όνειρό μου στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας», λέει με συγκίνηση.

Η ψηφοφορία στο διαδίκτυο «κλείνει» το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου.

Ο Χρήστος είναι DJ, παίζει την πιο σύγχρονη μουσική, αλλά στο βίντεο του διαγωνισμού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την υποψηφιότητά του, προκειμένου να ενταχθεί στην 20μελή παγκόσμια ομάδα που θα ταξιδέψει στο Βόρειο Πόλο, επέλεξε ήχους της αγαπημένης του ποντιακής λύρας. Λάτρης των σπορ, του ποδοσφαίρου και του τένις. Αγαπά επίσης πολύ τα αδέσποτα σκυλιά, τα «φιλοξενεί» αρκετά μέχρι να τους βρει οικογένεια.

Ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό για δεύτερη φορά. Είχε κάνει την ίδια προσπάθεια την περασμένη άνοιξη. Πήγε πολύ καλά, αλλά την τελευταία μέρα του διαγωνισμού –και ενώ ήταν πρώτος–, στο κλείσιμο της διορίας τον ξεπέρασε ο Πορτογάλος υποψήφιος. «Προσωπικά, είμαι ευγνώμων σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ που προσπαθούν αυτές τις ημέρες να με βοηθήσουν», υπογραμμίζει.

Να σημειωθεί ότι στην ομάδα των 20 ατόμων θα συμμετέχει μόνο ένα άτομο από όλες τις χώρες της Μεσογείου και για το λόγο αυτόν θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσει τον Γάλλο στην ψηφοφορία. «Ζητώ την ψήφο όλων για να σηκώσω την άνοιξη 2020 την ελληνική σημαία με φόντο το βόρειο σέλας», καταλήγει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σ. Προκοπίδου.