9 Δεκέμβριος 2019, 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2019, 21:48

Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα που φέρεται να είχε σχέση με τζιχαντιστές

  • Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα που φέρεται να είχε σχέση με τζιχαντιστές
    (Φωτ.: alexpoli.gr)

Μια Ελληνίδα που φέρεται να είχε σχέσεις με τζιχαντιστές απέλασε η Τουρκία, στο πλαίσιο της επιχείρησης της τουρκικής Αστυνομίας για την επιστροφή ξένων που θεωρούνται μαχητές-τρομοκράτες, στις χώρες τους.

«Συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης μετέδωσε πως «ο τρομοκράτης» στον οποίο αναφέρεται το τουρκικό υπουργείο, είναι γυναίκα και για την απέλασή της υπήρξε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές.

Πηγές από την Αθήνα σημειώνουν ότι η χώρα μας δέχθηκε την επαναπροώθηση γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα, περίπου 50 ετών, δεν είναι σε καμία τράπεζα δεδομένων ούτε έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Η γυναίκα ήταν παντρεμένη με Σύρο ο οποίος την είχε εγκαταλείψει στην Τουρκία και φέρεται να είναι εμπλεκόμενος με τους μαχητές του ISIS. Έχει ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς.