9 Δεκέμβριος 2019, 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2019, 17:13

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

  • Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
    Στιγμιότυπο από τα όσα έγιναν φέτος στις 6 Δεκεμβρίου, μετά το τέλος της διαδήλωσης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (φωτ. : ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι βαρύνονται με τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ενώπιον της ανακρίτριας όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως συνελήφθησαν στο πλαίσιο της γενικευμένης αστυνομικής καταστολής χωρίς να έχουν εκρηκτικές ύλες στην κατοχή τους. Μετά το πέρας των απολογιών ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι σε τέσσερις κατηγορούμενους πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια φίλοι και αλληλέγγυοι, μεταξύ των οποίων και Ιταλοί μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων.