9 Δεκέμβριος 2019, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2019, 16:09

Γήπεδο ΑΕΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση

  • Γήπεδο ΑΕΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση
    Εικόνα από τις υπογραφές στην Περιφέρεια. Από δεξιά: Δ. Μελισσανίδης, Γ. Πατούλης, Δ. Κούτρας (φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ / Intime)

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου Δημήτρη Κούτρα, στο έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ αποτελεί και έργο πνοής για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται για το προτελευταίο βήμα στο δρόμο προς την ολοκλήρωση της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη που έδωσε το παρών σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. «Θέλω να ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έγινε. Είναι σημαντική η σημερινή υπογραφή αλλά η βασική και ουσιαστική είναι η υπογραφή που θα μπει ανάμεσα στη Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική. Αυτό μας επείγει. Αυτό που υπογράφουμε σήμερα είναι ένα έργο του Δημοσίου. Η Περιφέρεια φτιάχνει έναν δρόμο που έχει σχέση βέβαια με το γήπεδο. Το ουσιαστικά για εμάς η υπογραφή Περιφέρειας-Ερασιτεχνικής. Εμείς έχουμε τελειώσει και περιμένουμε πλέον την Περιφέρεια για να μπει μέσα και να τελειώσει το γήπεδο μας», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, στις δηλώσεις που έγιναν μετά τις υπογραφές.

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έδειξε πως μέσα σε λίγους μήνες πράττει ό,τι είχε υποσχεθεί. «Υποσχόμαστε ότι θα υπάρξει και αυτή τη υπογραφή με τον Ερασιτέχνη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. Ο Δ. Μελισσανίδης ρώτησε πότε θα συμβεί αυτό με τον Γ. Πατούλη να απαντά ότι την ημερομηνία θα την δώσει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Δηλώσεις έγιναν και από τον πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς». «Το ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, χρηματοδότησε όλες τις μελέτες για την υπογειοποίηση κάνοντας τις… δώρο στο Δημόσιο. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο της Περιφέρειας για τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μελέτες χρηματοδοτούνται από αθλητικό σωματείο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στην Περιφέρεια και στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ», τόνισε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.