9 Δεκέμβριος 2019, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2019, 11:36

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Βαυαρίας και η ΟΣΕΠΕ προκηρύσσουν υποτροφία 2.500 ευρώ για έρευνα στο θέμα της Γενοκτονίας

  • Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Βαυαρίας και η ΟΣΕΠΕ προκηρύσσουν υποτροφία 2.500 ευρώ για έρευνα στο θέμα της Γενοκτονίας

Λίγες μόνο μέρες μετά την προσφορά υποτροφίας από το Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης στο Συνέδριο Λαογραφίας, οι Σύλλογοι Ποντίων Βαυαρίας και η Επιτροπή Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ αποφάσισαν να ορίσουν ακόμη μια υποτροφία στο πεδίο των ιστορικών/νομικών περί Γενοκτονίας μελετών, προσδοκώντας, όπως λένε, «ανάσταση νεκρών ανακλαστικών...». Απώτερος στόχος, «να προκαλέσουμε την αγαθή έριδα μίμησης και πλειοδοσίας αντίστοιχων χορηγιών από τις συλλογικότητες του ποντιακού ελληνισμού».

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη χορηγία της υποτροφίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας:

Προκήρυξη υποτροφίας 2.500€ για μεταπτυχιακή/διδακτορική εργασία στο αντικείμενο της έρευνας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Προς: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, διοργανώτριες Αρχές του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας
          Γιώργο Βαρυθυμιάδη και Δημήτρη Παπαστεργίου (προέδρους, αντιστοίχως)

Αγαπητέ κ. Βαρυθυμιάδη,
Αγαπητέ κ. Παπαστεργίου,

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, συγχαίροντας τους εμπνευστές και συντελεστές του, ευχόμενοι τη συνέχεια ανάλογων επιδιώξεων και συνεργασιών.

Ως ένδειξη της οφειλόμενης αλληλεγγύης μας στο πνεύμα του συνεδρίου, ανακοινώνουμε την προκήρυξη υποτροφίας μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών ύψους 2.500€ στο αντικείμενο της έρευνας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της οποίας τη διαχείριση και απονομή εμπιστευόμαστε στην επιστημονική ευθυκρισία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα εκατοντάδες σωματεία των Ποντίων οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους πανεπιστημιακούς οργανισμούς στις πολυδάπανες έρευνες, εκδόσεις και πολύγλωσσες μεταφράσεις των πνευματικών εργασιών που στοχεύουν στην πολιτικά ορθή, συνάμα και διεθνή ανάδειξη του Ζητήματός μας.

Είθε με την παραπάνω πρωτοβουλία μας να προκαλέσουμε την αγαθή έριδα μίμησης και πλειοδοσίας αντίστοιχων χορηγιών από τις συλλογικότητες του ποντιακού ελληνισμού.

Παρακαλούμε θερμά δε τους διοργανωτές, για την ανακοίνωση της παρούσης, σε ευχερή χρόνο της συνεδριακής έναρξης.

Με σεβασμό στο πολιτικό και ακαδημαϊκό κύρος των ομιλητών και ειλικρινή εκτίμηση στους εμπνευστές και διοργανωτές του συνεδρίου,
Οι Σύλλογοι Ποντίων Άουγκσμπουργκ-Λάουφ-Μονάχου-Νυρεμβέργης-Νταχάου και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ.