9 Δεκέμβριος 2019, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2019, 10:00

Διαμερισμό πλούτου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Ακάρ

  • Ακάρ: Τα προβλήματα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο δεν επιλύονται χωρίς την Τουρκία
    Ο Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: EPA / Virginia Mayo)

Η συμφωνία με την Λιβύη δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών. Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών» δήλωσε την Κυριακή στην Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε ημερίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε ότι παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται «κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων», συνεχίζονται «με αποφασιστικότητα» και οι ενέργειες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων» της Τουρκίας.

«Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση. Δεν μπορεί να επιβιώσει καμία απόφαση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Ακάρ.