8 Δεκέμβριος 2019, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2019, 16:59

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιου της 77χρονης

  • Πρέβεζα: 84χρονη βρέθηκε βαριά χτυπημένη και ημίγυμνη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του φονικού χτυπήματος με το όχημά τους στην 77χρονη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Σύμφωνα τα μέχρι τώρα στοιχεία της υπόθεσης, δύο είναι τα άτομα που φέρονται να αποπειράθηκαν να ληστέψουν την άτυχη ηλικιωμένη (επιχείρησαν να της πάρουν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό) και στη συνέχεια, όταν εκείνη αντιστάθηκε τη χτύπησαν με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Η αστυνομία «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, και όχι μόνο, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν δύο.

Μιλώντας στην κάμερα του Star ο γιος της 77χρονης περιέγραψε τις τραγικές στιγμές έξω από το σπίτι τους: «Ήρθαν μπροστά στην πόρτα μας και σταματήσανε ένα ασημί Hyundai και φωνάξανε. Η μητέρα μου βγήκε έξω, εγώ ήμουν μέσα με πατερίτσες. Εκείνη τη στιγμή πήγανε να τη βουτήξουνε μάλλον από τον λαιμό και να της πάρουν το χρυσαφικό της, μια αλυσίδα. Ήρθανε σε πάλη και μετά την πατήσανε με το αυτοκίνητο.

»Τη χτυπήσανε από μπροστά, έπεσε κάτω και μετά πέρασαν από πάνω της. Φώναξε “Γιώργο”, εμένα και έτρεξα στην πόρτα με τις πατερίτσες. Μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής με τον πατέρα μου, η μάνα μου είχε “φύγει”. Την πάτησαν με το αμάξι. Πήγαν να κόψουν και την αλυσίδα από το λαιμό της. Είδα τη μάνα μου νεκρή στο πάτωμα με κομμένη την αλυσίδα στο λαιμό της. Οι δράστες ήταν δύο ήταν αλλά είδα μόνο τον έναν. Μετά μπήκανε στο αυτοκίνητο. Η μάνα μου προσπάθησε να τους εμποδίσει, αλλά αυτοί βάλανε μπρος και την πατήσανε. Την πέταξανε δύο τρία μέτρα μπροστά και όχι μόνο αυτό, την περάσανε και από πάνω. Τη διαλύσανε. Αυτό έγινε».