8 Δεκέμβριος 2019, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2019, 14:24

Τρεις συλλήψεις για κλοπές από αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

  • Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στο Μαρούσι 6
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σε τρεις συλλήψεις αλλοδαπών, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών, στην Κυψέλη και τα Πατήσια, προχώρησε η Αστυνομία που εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος αλλοδαπός ως συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει, από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εντόπιζαν οχήματα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου. Ακολούθως τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες σε οικία και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων καθώς και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 22 περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.