8 Δεκέμβριος 2019, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2019, 15:51

Φωτιά σε ελληνική εκκλησία της Αδελαΐδας – Γιατί οι πιστοί κάνουν λόγο για θαύμα

  • Φωτιά σε ελληνική εκκλησία της Αδελαΐδας – Γιατί οι πιστοί κάνουν λόγο για θαύμα
    Το ιερό του ναού που φαίνεται να σώθηκε από θαύμα (φωτ.: Greek Orthodox Community of The Nativity of Christ Port Adelaide / Facebook)

Μια από τις «πιο δύσκολες μέρες» στη ζωή της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Port Adelaide χαρακτηρίζει τα όσα βίωσε η ομογένεια της νότιας Αυστραλίας με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στον ιερό ναό Γεννήσεως του Χριστού στην Αδελαΐδα, την Παρασκευή (8/12). Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Πολιτείας, που οι πιστοί είδαν με πόνο ψυχής να φλέγεται ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Ο ναός τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες, αλλά με τη συνδρομή της πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα. Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για θαύμα, βλέποντας το ιερό του ναού να μην έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά, παρά την ένταση της πυρκαγιάς. Πολλοί ομογενείς και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον εφημέριο του ναού, πάτερ Ιωάννη. 

«Είναι φτωχά τα λόγια να πούμε πόσο συντετριμμένοι είμαστε από την πυρκαγιά που κατέστρεψε την όμορφη εκκλησία μας», αναφέρει η Κοινότητα στη σελίδα της στο Facebook. Τονίζεται πάντως ότι πλέον όλα τα μέλη της θα επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση του ιερού ναού και εκφράζεται η ευλογία που νιώθουν τα μέλη της από τις πολλές ευχές συμπαράστασης, τις προσευχές και τις προσφορές υποστήριξης από ανθρώπους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα είναι γεμάτη με ξεχωριστούς ανθρώπους, που θα συγκεντρώνονται μαζί με την πίστη και την αγάπη τους στην πρώτη γραμμή, και θα ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση. Αύριο είναι μια νέα μέρα, ο ήλιος θα ανατέλλει και με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά», επισημαίνει η Κοινότητα.

  • Με πληροφορίες από Greek Orthodox Community of The Nativity of Christ Port Adelaide