7 Δεκέμβριος 2019, 20:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 19:59

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

  • Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης του Σινά
    Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, μια όαση της ορθοδοξίας στους αιώνες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, το Σινά γιορτάζει απόψε με το παλαιό ημερολόγιο την Αλεξανδρινή Αγία του, την Αγία Αικατερίνη, στην Ιερά Μονή που σε υψόμετρο 1.600 μέτρων μεταφέρει το μήνυμα της Ορθοδοξίας εδώ και 14 αιώνες, με την ελληνική, την αιγυπτιακή και τη σημαία της μονής να κυματίζουν στη βαριά της θύρα.

Με τη χοροστασία του μητροπολίτη Ελενουπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ιωακείμ, με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο στο παραθρόνιο και τον σεβάσμιο αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς Δαμιανό να ευλογεί τους εκατοντάδες πιστούς που έχουν φτάσει στο καθολικό της μονής, ο εσπερινός συνεχίζει να πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο μόνο με το φως των κεριών.

Στον εσπερινό, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο συντονιστής εκπαίδευσης Καΐρου και Μέσης Ανατολής Δημήτρης Γιαννικόπουλος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλας Βαδής. Την Θεία Ακολουθία παρακολουθούν πλήθος πιστών από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες. Να σημειωθεί ότι την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, τίμησαν σήμερα και Αιγύπτιοι επίσημοι που δέχτηκαν θερμή υποδοχή από τους 26 μοναχούς του μοναστηριού.

Το πρωί της Κυριακής (8/12), οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη λιτανεία της Κάρας και της χείρας της Αγίας Αικατερίνης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Κάτσικας.