7 Δεκέμβριος 2019, 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2019, 19:10

Ο Κώστας Βλάσης νέος υφυπουργός Εξωτερικών

  • Ο Κώστας Βλάσης νέος υφυπουργός Εξωτερικών
    (Φωτ.: kostasvlasis.gr)

Ο Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Κώστας Βλάσης παίρνει τη θέση του Αντώνη Διαματάρη που παραιτήθηκε πρόσφατα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τους τίτλους σπουδών του.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο».

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1975 και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχτηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής και το 2016 αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.